brengt Kennis En Inspiratie

Branchespecialismen

KEI heeft bijzonder veel kennis opgebouwd in de branches/doelgroepen: starters, non-profit en bibliotheekbranche.

Branchespecialismen

De afgelopen jaren heeft ons bedrijf bijzonder veel kennis opgebouwd rondom de volgende branches/doelgroepen:

  • Starters
  • Non Profit
  • Bibliotheekbranche

Starters

Via de Kamers van Koophandel in Tilburg, Breda en Zeeland hebben we vele jaren verschillende seminars voor startende bedrijven uitgevoerd. In onze kennisbank vindt u de hand-outs terug. Door deze workshops hebben we veelvuldig startende bedrijven meegeholpen een vliegende start te maken. Dit is altijd een op maat gemaakt programma waarbij afwisselend getraind en gecoached wordt.


Ook via het door Rewin opgerichte project, Westtop, verzorgden we veel trainingen voor startende bedrijven in de buitengebieden van West-Brabant. Deze trainingscyclus bestaat uit vier avondsessies van drie uur waarbij de volgende onderwerpen langskomen:

Workshop I: Blik op IK!


Wie ben jij als ondernemer? Leer je eigen valkuilen en kwaliteiten kennen.

Workshop II: Leren op anderen te anticiperen

Welk voorkeursgedrag heb je als ondernemer zelf? En hoe stem je je eigen gedrag goed af op de ander?

Workshop III: Communicatie en gespreksstructuur


Communicatie is de basis van goede samenwerking. Tijdens deze avond wordt aangeleerd wat een goede gespreksstructuur is en hoe je die kunt toepassen.

Workshop IV: Verkopen; creëren van een gun-effect en ken je eigen voordelen

Waar draait het in de verkoop om? Vooral het bewust krijgen van de eigen gevoelswaarde is in deze avondsessie belangrijk. Maar ook staat het bepalen van de eigen unieke product/organisatie kenmerken centraal. En dan vooral het omzetten van deze kenmerken naar unieke voordelen voor de klant. Hiermee kunnen Unique Selling Points worden bepaald alsmede een Elevator Pitch worden geschreven.

Lees hier de evaluatie van een van de getrainde groepen.

Resumé: Voor startende bedrijven hebben we uitgebreide programma’s ontwikkeld om communicatieve en verkoopvaardigheden van startende ondernemers te verbeteren.

Non Profit branche

De non profit is voor KEI Consultancy BV een belangrijke branche. Er wordt vooral binnen deze branche trainingen verzorgd op communicatieve thema’s, zoals teambuilding, verbeterde klantgerichtheid of coachingsvaardigheden. Met name op het gebied van Feedbackvaardigheden hebben we veel nieuwe producten ontwikkeld die speciaal in de non profit effectief bleken te zijn.


Bij o.a. de gemeenten Ridderkerk en Waddinxveen, het Wereld Natuur Fonds en Vereniging de Zonnebloem zijn de afgelopen jaren trajecten uitgevoerd.

Bibliotheekbranche

Vanaf 2006 verzorgt KEI Consultancy BV specifiek op maat gemaakte trainingsprogramma’s binnen de bibliotheekbranche. Vooral op het gebied van de onderwerpen feedback en klantgerichtheid hebben we tientallen bibliotheken getraind. Maar ook zijn we inmiddels betrokken bij MT trainingen, waarbij we de deelnemers leren om meer vanuit de omgeving naar de eigen organisatie te kijken en van daaruit op zoek te gaan naar de kernwaarden van de organisatie. Voor meer informatie over deze vijfdaagse MT training kunt u contact met ons opnemen.

Inmiddels hebben we ca. de helft van alle bibliotheken als klant of als klant gehad. We kunnen gerust stellen dat binnen de bibliotheekbranche we een bekend en onderscheidend bureau zijn. Waarbij ook vele artikelen in het bibliotheekblad over onze werkwijze hebben gestaan. Idem met columns die van onze hand zijn verschenen.

Hieronder vind u een aantal columns die Arnold voor het bibliotheekblad heeft geschreven en die zijn gepubliceerd.